Pasta z twarogiem

pasta z twarogiem

Nawiązując do poprzedniego śniadaniowego posta podrzucam Wam dzisiaj pomysł na pastę z białego sera. Już jak byłam dzieckiem mama robiła pastę z serem białym, szczypiorkiem i jajkiem. Ten smak zawsze kojarzy mi się z rodzinnym domem. Tego typu pasta jest łatwa i szybka do przygotowania, a zarazem zdrowsza od dostępnych gotowych serków. Można ją jeść samą z chlebem. Może też stanowić bazę kanapki (zamiast masła).

Ja najczęściej do serowej bazy (ser biały, śmietana – opcjonalnie jogurt, sól) dodaję szczypiorek, rzodkiewkę i jajko w różnych kombinacjach.

Jednak moja ulubiona wersja to ta pierwsza z samym szczypiorkiem i jajkiem:) Proporcje według uznania:) Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *