Szarlotta

szarlotta
Dziś chciałam przedstawić Wam Szarlottę:) Szarlotta to połączenie bardzo zdrowej kaszy jaglanej, jabłek i migdałów. Szarlotta zadba o Wasze zdrowie pomagając odkwasić Wasz organizm. Szarlotta jest szybka w przygotowaniu i stanowi świetną alternatywę dla słodkich przekąsek.
Ktoś ma ochotę? :)

Składniki:
300 g surowej kaszy jaglanej
1 kg jabłek (najlepiej szarej renety)
1 banan
½ szklanki daktyli
½ szklanki wody
50 g płatków migdałów
1 łyżka cynamonu

1. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
2. W dużej misce wymieszaj starte jabłka z kaszą jaglaną.
3. Przygotuj sos blendując razem banana, wodę i migdały.
4. Sos, migdały oraz cynamon dodaj do miski i wszystko razem dokładnie wymieszaj.
5. Wysmaruj brytfankę (o wymiarach ok. 25 x 25) masłem i posyp bułką tartą. Przenieś masę do brytfanki (.
6. Piecz ok. 65 minut w piekarniku nagrzanym na 200°C.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *